Koronautbruddet

Her finner du oppdatert informasjon og tiltak om koronautbruddet i Østre Toten kommune.

Mistenker du at du er smittet med covid-19?

Ta kontakt med din fastlege (dagtid) eller legevakt (kveld og helg) på telefonnummer 116 117. Blir du akutt syk, ring 113.

HUSK: Det viktigste du kan gjøre for å forhindre smittespredning er å være
nøye med håndhygienen, host i papir eller albukroken og ikke ta deg i ansiktet!

Viktig informasjon ved kjøp eller salg av eiendom

Hvilke eiendommer trenger jeg egenerklæring om konsesjonsfrihet for?

• Ubebygde tomter til bolig eller fritidsbolig
  • Bolig- eller fritidseiendommer med areal på over 2000 kvadratmeter
  • Eiendommer som mangler grenser i kartet

Når må jeg sende inn egenerklæring om konsesjonsfrihet?

Du må sende inn egenerklæring om konsesjonsfrihet før du kan sende inn skjøte til tinglysing.

Hvor sender jeg egenerklæringen?

Du kan sende egenerklæringen til postmottak@ostre-toten.kommune.no, eller Østre Toten kommune, Postboks 24, 2851 Lena.

Hvordan saksbehandler vi erklæringen?

Når vi mottar egenerklæringen sjekker vi opplysningene du har gitt oss. Dersom vi mangler opplysninger eller oppdager forhold ved eiendommen som krever nærmere undersøkelse kontakter vi deg.
Når vi har kontrollert opplysningene registrerer vi egenerklæringen i matrikkelen (Norges nasjonale eiendomsregister) og sender en bekreftelse til deg i din digitale postkasse eller per brev.

Hva må jeg gjøre når jeg mottar bekreftelsen?

Når du får bekreftelsen fra oss kan du sende inn skjøtet til tinglysing hos Kartverket. Husk at det skal sendes i to eksemplarer.

Hva hvis jeg har arvet en eiendom?

Du må også sende inn egenerklæring om konsesjonsfrihet hvis du mottar eiendom gjennom arv eller skifte. Da skal du bruke skjema om overføring av hjemmel ved arv og skifte i stedet for skjøte.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss.

Pål Ellingsen Byfuglien
Gis/kart