Østre Toten kommune

FORTSATT anbefaling om å koke vannet

Nå (lørdag 29. februar) har vi fått svar fra MjøsLab på vannprøven fra i går, og den viser forekomster av bakterier. Vi leverer ny prøve i dag og i morgen. Vann- og avløpsenheten anbefaler at vann som brukes til drikke og matlaging kokes. Drikkevannet kan være forurenset. Se mer her!

Helt på jordet – 24. august 2019

Den store matfesten «Helt på jordet» arrangeres for andre gang lørdag 24. august 2019 i Lena sentrum på Østre Toten.

Dette er et familiearrangement med fokus på matprodusenten som den store helten, på lokal og kortreist mat, matglede og gode smaksopplevelser med rot i grønnsakskommunen Østre Toten.

Det blir bodhandel, servering, åpen gård, landbrukets maskinutstilling, info stander, barnas restaurant, konkurranser, underholdning og prisutdelinger fra scena i Lenaparken!

Bak matfesten står Mat fra Toten, Østre Toten og Kolbu bondelag, Østre Toten og Kolbu bygdekvinnelag, Toten bonde og småbrukarlag, handelsstanden i Lena og Østre Toten kommune.
 

Matmarked/utstillere:

Vi ønsker å invitere lokalmatprodusenter til å selge varene sine på et stort bugnende matmarked. Der en kan både kjøpe og få smake høstens grønnsaker, kjøttvarer, frukt, bær og honning. I tillegg vil også landbruket få presentere seg gjennom info stands.
Lyst til å være med?  Ta kontakt - vi stiller med fine boder og infrastruktur!

Påmelding eller spørsmål kan sendes til: marianne.boe@ostre-toten.kommune.no

Gulrotdyrkekonkurranse:
Alle barnehagene på Toten, Gjøvik og Land har fått tilsendt gulrotfrø og er invitert til å delta i gulrotdyrkekonkurransen, der vi skal kåre den største, den fineste og den rareste gulrota! Kåringa skjer på «Helt på jordet» 24. august. En gulrotbasert meny vil det også være på "Barnas restaurant".

Følg oss på Facebook!  Her finner du oppdatert informasjon om program og aktiviteter

Stine Røen
Næringsrådgiver
E-post
Telefon 414 32 678
Mobil 414 32 678
Kjersti Marie Krageberg
Leder
E-post
Telefon 992 33 331
Mobil 992 33 331