Tid for å lese av vannmåleren

For å effektivisere og kvalitetssikre den årlige vannmåleravlesingen, tar Østre Toten kommune i bruk SMS-varsling. Les mer!

Feiing og tilsyn på hytta?

Etter 2016 har det kommet krav om at hytter/fritidsboliger skal ha feiing og tilsyn på samme måte som  helårsboliger/hus nede i bygda har det. Som hytteeier i Østre Toten skal du ha mottatt et registreringsskjema der vi ber om opplysninger om fyringsanlegg og fyringsvaner. Skjemaet er ment å gi oss en pekepinn på hva som finnes av fyringsanlegg og hvor mye det brukes.

Sommeren 2018 starter vi med hyttefeiing. Ca 100 hytter vil bli besøkt dette året, og de som skal få besøk, vil bli varslet via sms. Ved besøket foretas både tilsyn og feiing. Sotmengde, hva slags fyring og hvor mye hytta brukes er kriterier som vil avgjøre hvor ofte vi kommer på hyttebesøk. Tjenesten er gebyrbelagt og følger kommunens gebyrregulativ, men for fritidsboliger faktureres det kun det året en faktisk får besøk.

Ønsker du å finne ut hva dette vil koste deg, finner du gebyrregulativet her.

Har du spørsmål om temaet rund feiing og tilsyn på hytter, ta gjerne kontakt!

Lars Harald Bergheim
Varabrannsjef
Fant du det du lette etter?