12.2.21: Ikomm skal drifte dataservere for Østre Toten kommune

Ny digital infrastruktur begynner å komme på plass etter datainnbruddet i kommunen natt til lørdag 9. januar.

Arbeidet med å installere data på servere kan snart starte. Før angrepet ble dataene driftet fra våre egne servere lokalisert på rådhuset.

- Vi har besluttet at vi ikke kommer til å bygge opp igjen egne dataservere i kommunen. Østre Toten kommune har inngått avtale med Ikomm om at de skal drifte kommunens dataprogrammer på deres dataservere, forteller kommunedirektør Ole Magnus Stensrud.

Ikomm er i dag et AS med offentlige og private kunder. Selskapet ble etablert som et IKS i 2003 for å drifte eierkommunene Lillehammer, Øyer og Gausdal. Målet var å sentralisere, effektivisere og profesjonalisere IT-driften for kommunene. I 2017 valgte fem nye kommuner Ikomm som leverandør for samarbeid om fremtidens digitale tjenester: Askim, Eidsberg, Hobøl, Trøgstad og Spydeberg (i dag Indre Østfold kommune).

- Dette er det selskapet som best kan ivareta våre behov i den spesielle situasjonen vi er i. Vi ser fram til å samarbeide med Ikomm for å få IKT-systemene i Østre Toten kommune på en sikker plattform, sier kommunedirektør Ole Magnus Stensrud.