Østre Toten kommune

Statusoppdatering etter at Skreia avløpsrenseanlegg ble totalskadd av brann

Alle som har vann fra det kommunale vannverket har trygt drikkevann. Østre Toten kommune overvåker situasjonen nøye, og vil raskt informere om situasjonen skulle endre seg. Det tas ut hyppige prøver av råvann fra 200 meters dyp, og av drikkevannet ved vannverket på Kapp.  Les mer!

Statusoppdatering om utslippssituasjonen...

...etter at Skreia avløpsrenseanlegg ble totalskadd av brann. Alle som har vann fra det kommunale vannverket har trygt drikkevann. Østre Toten kommune overvåker situasjonen nøye, og vil raskt informere om situasjonen skulle endre seg.

Det tas ut hyppige prøver av råvann fra 200 meters dyp, og av drikkevannet ved vannverket på Kapp. Drikkevannet som produseres ved vannverket på Kapp er helsemessig trygt, selv om det fortsatt slippes ut urenset avløpsvann til Mjøsa ved branntomta for Skreia avløpsrenseanlegg. Drikkevannskvaliteten er god, og det er liten sannsynlighet for at det vil endre seg. Dersom det skulle skje vil det bli varslet med SMS til alle innbyggere med adresse i Østre Toten kommune, med mindre noen har hemmelig nummer.

Branntomta for avløpsrenseanlegget på Skreia er sperret for allmennheten, og det er forbudt å gå inn på området. Kommunens driftsoperatører har tilgang. I romjulen er betongbassengene på branntomta tømt, i håp om at de er i såpass god forfatning at de kan brukes for snarlig etablering av midlertidig drift. Kommunen har av politiet nå fått tillatelse til å iverksette opprydding for å kunne vurdere om bassengene er skadet etter brannen, eller om de egner seg for drift av et provisorisk renseanlegg. Andre provisoriske løsninger vurderes parallelt.

Rist for å fjerne de større partiklene vil bli montert og tatt i bruk i uke 2.

Fant du det du lette etter?