Her er vår nye kommunalsjef for samfunnsutvikling

Espen Granberg Johnsen (44 år) har i dag (mandag 15. februar) sin første arbeidsdag som kommunalsjef for samfunnsutvikling.

Klikk for stort bildeEspen Granberg Johnsen og Ole Magnus Stensrud (t.h.).Opprinnelig er han fra Vestre Slidre, men har i mange år bodd på Lillehammer.

Espen har vært stortingsrepresentant (Ap), og han var ordfører (Ap) i Lillehammer i åtte år fram til i fjor høst. Da stilte han ikke til gjenvalg.

Espen er utdannet cand.mag. innenfor samfunnsplanlegging, samfunnspolitikk og offentlig forvaltning, norsk og internasjonal politikk. Han kommer fra stilling som prosjektleder innen bioøkonomi i Innlandet fylkeskommune.

- Jeg har vært politisk aktiv i hele mitt voksne liv, og har vært heldig og kunnet leve av mitt politiske engasjement. Nå tar jeg med meg erfaring fra politisk arbeid både på kommunalt, regionalt og nasjonalt nivå, og skal jobbe for å videreutvikle Østre Toten kommune, sier Granberg Johnsen.

- Vi er veldig glade for å ha fått med Espen på laget, sier kommunedirektør Ole Magnus Stensrud.

- Med Espens unike bakgrunn, utdanning som statsviter, meget god kjennskap til innlandet fylke, politisk erfaring på kommune- og riksplan, kan han tilføre oss i Østre Toten kommune mye. Han kommer til oss i en meget spesiell situasjon med koronavirus og dataangrep, så han får en utfordrende jobb. Men det vet jeg han er innstilt på, og jeg er helt sikker på at han vil klare de oppgavene som står foran han, sier Stensrud.