Frivillige lag og organisasjoner kan nå søke om momskompensasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,6 milliarder kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2019.

Erfaringer fra tidligere år viser at det finnes mange lag og organisasjoner som ikke søker om momskompensasjon.

Dette er ofte lokale eller regionale ledd under sentrale frivillige organisasjoner, som for eksempel Norges Idrettsforbund (NIF), 4H Norge, Norges Musikkorpsforbund, Norges Røde Kors og Norges Jeger- og Fiskerforbund. Slike såkalte underledd skal sende inn søknad gjennom sentralleddet sitt. Søknader fra underledd som kommer direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet blir avvist.

Innvandrergrupper og andre lokale foreninger

Det er også en del enkeltstående lag og organisasjoner som ikke søker, for eksempel organisasjoner som driver frivillig arbeid innenfor innvandrergrupper og andre lokale foreninger.

Les om momskompensasjon til frivillige organisasjoner, og få informasjon om viktige endringer i forskriften som gir effekt fra søknadsåret 2019.

Dersom dere lurer på noe, ta kontakt med oss på e-post: postmottak@lottstift.no,eller
telefon 57 82 80 00.

Minstegrenser

For enkeltstående søkere er det minstegrenser. Etter den forenklede søknadsmodellen er minstegrensen 100 000 kroner i totale driftskostnader, mens minstegrensen etter dokumentert søknadsmodell er 7 000 kroner i søknadsberettigede merverdikostnader.
Underledd slipper å ta hensyn til minstegrensene fordi de vil inngå i søknaden fra sentralleddet.

Frist for å søke til Lotteri- og stiftelsestilsynet er 1. september 2019.

Sentralledd har tidligere frist

Merk at sentralledd setter egne frister for innrapportering fra underleddene sine. Se den aktuelle organisasjonens nettsider, eller ta kontakt med sentralleddet for nærmere informasjon.

Må være registrert i Frivillighetsregisteret

Alle mottakere av momskompensasjon må være registrert i Frivillighetsregisteret innen 1. september 2019. Dette gjelder også de som søker via sitt sentralledd. Husk at registrering kan ta litt tid.

Fant du det du lette etter?