Koronautbruddet

Her finner du oppdatert informasjon og tiltak om koronautbruddet i Østre Toten kommune.

Mistenker du at du er smittet med covid-19?

Ta kontakt med din fastlege (dagtid) eller legevakt (kveld og helg) på telefonnummer 116 117. Blir du akutt syk, ring 113.

HUSK: Det viktigste du kan gjøre for å forhindre smittespredning er å være
nøye med håndhygienen, host i papir eller albukroken og ikke ta deg i ansiktet!

Bli med på «Sykle til jobben 2020»!

Årets Sykle til jobben-kampanje starter tirsdag 19. mai.

For første gang er Østre Toten gratiskommune, det betyr at kommunen dekker deltakelse for alle som bor eller jobber i Østre Toten. Alle kan delta, enten de sykler til jobben eller er fysisk aktive på andre måter. Vi oppfordrer alle til å bli med!

Målet med Sykle til jobben-kampanjen er å få flest mulig til å være aktive i hverdagen. Alle over 15 år kan delta, enten de er i jobb, er arbeidsledige eller pensjonister. Hjemmekontor er derfor heller ingen hindring.

Østre Toten kommune kommune inviterer alle innbyggere og arbeidstakere i bedrifter hjemmehørende i kommunen til å delta. Kommunen dekker deltakeravgiften, for å inspirere til fysisk aktivitet og til å reise mer klimavennlig.

Kampanjen varer fra 19. mai til 30. juni. Du kan melde deg på når som helst i perioden. Mens kampanjen varer kan du registrere alle typer aktivitet, delta i utfordringer og være med i trekning om premier. I Østre Toten trekkes tre lokale deltakere, som får gavekort fra Toresen Sport på Lena.

- Det er slett ikke bare sykling som teller, og ikke bare reise til og fra jobb. All aktivitet teller, også på fritiden. Løping, dansing, styrketrening, fysisk arbeid eller gåturer, finn den aktiviteten som passer best for deg, og få poeng i kampanjen, sier klima- og miljørådgiver Inger Lise Willerud i Østre Toten kommune.

Aktiviteter kan enkelt registreres på Sykle til jobbens webside - www.sykletiljobben.no, gjennom en egen kampanjeapp på mobilen, eller gjennom treningsappene Endomondo, Strava eller Polar.

Konkurrér med andre!

Du kan delta individuelt, eller som lag med maks fem personer sammen med venner eller kolleger. Hvis større grupper skal delta samlet, må de registrere seg som en egen bedrift.

- Du kan gjerne delta bare for egen del, men vi oppfordrer også til vennskapelig kamp mellom bedrifter eller mellom avdelinger internt, sier Willerud.

- Mange blir ekstra motiverte når konkurranseinstinktet vekkes, så en uformell konkurranse kan være det lille puffet mange trenger for å bli med, sier hun.

Det er enkelt å endre lag- og bedriftsdeltakelse. Husk å legge inn full adresse når du registrerer deg eller bedriften din.

www.sykletiljobben.no​​​​​​​ kan du hele tiden følge med på hvordan du, ditt lag eller din bedrift ligger an i forhold til andre i kommunen og ellers i landet.