Anne-Johanne Sørheim - Keramikk

Utstillingssesongen 2017.

Sverre Wyller - Nye skulpturer. Denne utstillingen med åpning 20.mai ble avsluttet 20.august

Anne-Johanne Sørheim - KERAMIKK

 2.sept-1.okt 2017

Anne-Johanne Sørheim er født på Østre Toten i 1943. Anne-Johanne har drevet eget verksted på Lena (Kapphøgda) siden 1972. Hennes produksjon består i hovedsak av brukskeramikk i steingods og porselen. Formspråket er ofte enkelt og upretensiøst. Det er de gode bruksformene som dominerer, men disse har vært gjenstand for ulike type dekorer både i overflate, glasur og som en integrert del av formene. Fargespekteret har variert fra brunlige til rosaaktige toner og mot blått fra klart og sterkt blått til nærmest svartaktig blått. I porselensarbeidene får ofte det hvite porselenet stå klart og tydelig fram med sparsom dekor. De fleste av arbeidene er laget ved dreieskive, men en del arbeider (i senere tid) er også laget ved hjelp av plateteknikk i oppbyggingen. Produksjon av keramiske fliser lagt i varierte og planlagte mønster er også en viktig del av Anne Johannes arbeid. Disse dekker alt fra felter under ovner og ved peiser til kjøkkenbenker og gulv. Flisene er brukt i større sammenhenger i for eksempel utsmykningen ved Drammens Teater.

Flisene dekker også bordplater til både små og store bord i eget design.

Utdannelse:

BHKS 1962-65, SLFO 1965-66, SHKS 1968-69, Gerrit Rietveld Academie Amsterdam. Verkstedpraksis i England og hos Kari og Odd Gjerstad.

Anne-Johanne er tildelt statens reisestipend 1977, Statens 3-årige arbeidsstipend 1979-81. Studiereiser til Mexico 1973 0g 76, Japan 1979 bla.

Innkjøp i utvalg:

Norges geografiske oppmåling, Ringerike

Høganesmuseum

Nationalmuseum Stockholm

Østre Toten kommune

 

Utstillingen på Peder Balke-senteret, inneholder deler av hele Anne-Johannes produksjon og det tidligste arbeidet er et studiearbeid fra 1964. Rommene er arrangert på den måten at kjøkken og spiskammers har fått forsterket sine funksjoner som nettopp det, spisesal og festsal har fått sine egne stemninger og fritt oppdekkede bord. Et rom huser et teselskap, der selve tekannen er i hovedfokus. Ellers er ulike arbeider gruppert og arrangert fritt omkring i huset uten hensyn til tidsperiode. Vi har valgt å fokusere på stemninger og opplevelse av et liv viet keramikken, framfor å ha for strenge rammer for utvalg og utstillingsmåte.

 

Ann-Johanne Sørheim - Keramikk
( Skriv ut Skriv ut