Du er her: Forsiden
Illustrasjonsbilde

Kommunebarometer 2017

Nå foreligger resultater for Kommunebarometer 2017. Østre Toten kommune endte på en 32. plass (54. plass i fjor). Uten justeringer for inntekter er vi på 94. plass (99. plass i fjor).

Tall og fakta fra Kommunebarometeret 2017.
 

Her er Kommul Rapports omtale av Østre Toten:

Østre Toten havner på en 32. plass i Kommunebarometeret 2017 fra Kommunal Rapport. Da har vi korrigert plasseringen med hensyn til økonomiske rammebetingelser. Kommunen er inne blant de 50 beste på totaltabellen. Ser vi bare på nøkkeltallene og ignorerer økonomiske forutsetninger, er kommunen på en 94. plass.Nøkkeltallene er samlet sett klart bedre enn normalen i Kommune-Norge.

Østre Toten er helt i toppsjiktet innen saksbehandling. Kommunen er også inne på Topp 100-lista hva gjelder sosialtjeneste.

Kommunen har sin svakeste plassering innen kultur (290. plass), men er ikke i bunnsjiktet i noen sektor.

Kommunal Rapport gjør noen endringer i metoden hvert år. Nye og bedre nøkkeltall kommer til, mens andre fjernes. Dette påvirker kommunen. Det er i tillegg viktig å huske at mange ting ikke blir målt. En god plassering et enkelt år kan skyldes tilfeldigheter - på samme måte som en dårlig plassering. Likevel: I hovedsak vil kommuner som ligger langt nede på en tabell, som regel ha en del å lære av kommunene som er i toppen av den samme tabellen.

( Skriv ut Skriv ut